Tulevaisuuden tekijät historiallisessa miljöössä

Sofia Future Farm on uuden työn ja hyvän elämän tarpeisiin suunniteltu kaupunkikeskus. Meillä voit työskennellä, käydä neuvotteluita, osallistua keskustelutapahtumiin, vierailla konserteissa, rentoutua sekä nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta. Sofian näkemys työhön on kokonaisvaltainen. Työ on osa elämää, johon jatkuva oppiminen, elämyksellinen elämäntapa ja hyvinvointi kuuluvat.

Sofia Future Farm

Sofia Future Farm on uuden työn ja hyvän elämän tarpeisiin suunniteltu kaupunkikeskus. Sofian tilat ja palvelut on suunnattu kaupunkilaisille, luovan työn tekijöille ja matkailijoille. Kaupunkikeskuksen 3.000 neliön kokonaisuudesta löytyy coworking-tiloja, ravintola, viinibaari, teehuone, viikoittaisia konsertteja, puheohjelmaa ja wellness-studio. Tavoitteena on luoda 300-400 jäsenen aktiivinen luovan työn tekijöiden yhteisö. Sofia on osa kaupunkikeskuksia kehittävää Töölö Urban konsernia ja toiminta tukee Torikortteleiden tavoitetta elävöittää Kauppatorin ja Senaatintorin ympäristöä avaamalla sitä kaupunkilaisten käyttöön.

Sofia on uusin tulokas Töölö Urbanin laajentuvassa kaupunkikeskusten verkostossa. Raoul Grünstein johtamaan konserniin kuuluvat Kauppatorin Allas Sea Pool, Töölössa sijaitseva Kulttuuritehdas Korjaamo, Korjaamo Kino ja Rautatientorin Jääpuisto.

Yrityksen nimi: Sofia Helsinki Oy Y-tunnus: 2908972-3 Verkkolaskuosoite: 003729089723 Operaattori: Maventa (003721291126) Postiosoite: Sofiankatu 4 00170 HELSINKI

Ilmakuvaa 006

Sijainti ja historia

Helsingin Senaatintorin ja Kauppatorin välissä sijaitsevat Torikorttelit ovat kokeneet suuren muutoksen viime vuosina, kun kaupungin vanhimpaan osaan on luotu uutta monipuolista elämää ja yrittäjyyttä.

Lars Sonckin suunnittelema ja vuonna 1913 valmistunut Sofiankatu 4, on yksi alueen upeimmista rakennuksista ja hiljattain restauroitu uuteen loistoon. Tähän uusklassistiseen rakennukseen ja sen lasikattoisiin saleihin, on Sofian myötä avattu viiteen kerrokseen erilaisia työtiloja ja olohuoneen omaisia oleskelutiloja. Lisäksi viereiseen vanhaan Kiseleffin taloon on avattu kokoustiloja sekä Sofia Bistro ja Sofia Wine, jotka ovat tärkeä osa Sofian monimuotoista tilasuunnittelua. Ravintolamaailma palvelee niin yrityksiä, kuin kaupunkilaisia ja turistejakin.

Sofia Bistro

Kiseleffin talon vanhin osa, Senaatintorin puolella, on vuodelta 1772. Talo on rakennettu useassa vaiheessa ja sen nykyinen ulkoasu on Carl Ludvig Engelin käsialaa vuodelta 1818. Tällöin valmistui mm. Unioninkadun puoleinen pääjulkisivu. Talossa toimi alun perin sokerinpuhdistamo vuodesta 1806 ja talon nimi juontaa juurensa kauppias Feodor Kiseleffistä, joka johti talon toimintaa vuodesta 1812 eteenpäin. Stockmann osti talon vuonna 1879 ensimmäiseksi tavaratalokseen. Tästä ajasta on muistona muun muassa Sofia Wine viinibaarin alakerrassa oleva holvimainen kellaritila, jossa nyt toimii viinikellari. Stockmann toimi tällä paikalla vuoteen 1930 asti, nykyisen tavaratalon valmistumiseen asti.

Stockmann Kuva Kiseleffin talosta 1920-luvulla, Sundström Eric, Helsingin Kaupunginmuseo.

Sofiankatu 4 valmistui Stockmannin lisärakennukseksi 1913, ja siellä toimi mm. tavaratalon rakennustarvike- ja antiikkiosasto. Myöhemmin tiloissa toimi mm. poliisilaitos ja Sofiankatu 4:n kuudennessa kerroksessa Suomen ensimmäinen judosali vuonna 1954.

200201-153 Poliisien judosali - nykyinen Sofia Offline

Sofian ajatuksena on, että uudet työnteon tavat eivät tarvitse erityistä toimistoa, vaan tämän päivän luova työ tapahtuu missä milloinkin, hyvinkin erityyppisissä ja epätyypillisissä työtiloissa. Sofia haluaa olla mukana Torikortteleiden kanssa rakentamassa Helsingin keskustaa sinne, minne se alun perin syntyikin. Elävä ja monipuolinen keskusta on kaikkien etu.

Lyhtysali antiikkihallia Stockmannin Lyhtysali - nykyinen Sofian Klubisali

Kuvat: Helsingin Kaupunginmuseo

Sisäänkäynnit: Sofiankatu 4 C Aleksanterinkatu 28 Unioninkatu 27 00170 Helsinki

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.