Sofia Future Farm - uusi luovan työn kaupunkikeskus aukeaa

17.07.2018 - 07:36

Jaa: Share on FacebookShare on Twitter

Sofia Future Farm, luovan työn kaupunkikeskus, avautuu 23.8. Taiteiden yönä

Sofia Future Farm on uuden työn ja hyvän elämän tarpeisiin suunniteltu kaupunkikeskus. Sofian tilat ja palvelut on suunnattu kaupunkilaisille, luovan työn tekijöille ja matkailijoille. Kaupunkikeskuksen 3.000 neliön kokonaisuudesta löytyy coworking-tiloja, ravintola, viinibaari, teehuone, viikoittaisia konsertteja, puheohjelmaa ja wellness-studio. Tavoitteena on luoda 300-400 jäsenen aktiivinen luovan työn tekijöiden yhteisö. Sofia on osa kaupunkikeskuksia kehittävää Töölö Urban konsernia ja toiminta tukee Torikortteleiden tavoitetta elävöittää Kauppatorin ja Senaatintorin ympäristöä avaamalla sitä kaupunkilaisten käyttöön. Sofian avajaisten kutsuvierastilaisuuden 23.8. klo 17.00 avaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja Töölö Urbanin toimitusjohtaja Raoul Grünstein.

Sofian toimitusjohtajana on aloittanut Jari Niemelä, joka toimi aiemmin muotoilutoimisto Workspacen toimitusjohtajana suunnitellen tulevaisuuden työympäristöjä. Kehitystyössä on apuna Sofian Advisory Board. Siihen on kutsuttu eri alojen asiantuntijoita, kuten tulevaisuuden työn, hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja kaupunkikulttuurin erityisosaajia. Mukana ovat Jaakko Blomberg, Frank Martela, Ronja Salmi, Veera Ojola, Hussein Al-Taee, Arto Sivonen ja Maria Ritola.

Sofian näkökulma työn tulevaisuuteen on kokonaisvaltainen. Työ on osa elämää, oppiminen, elämykset ja hyvinvointi kuuluvat siihen yhtäläisesti. Sofiassa voi nauttia 15.9. alkaen viikoittaisista konserteista ja puheohjelmasta. Wellness-studio Offline:ssa läppärityöläiset voivat ottaa taukoa ajatuksistaan mm. Feetup-joogassa tai ohjatuilla päiväunilla. Sofian palveluja ja tapahtumia suunnitellaan myös yhteistyökumppaneiden, kuten Futuricen ja Ping Helsingin kanssa.

Sofiaan avautuu kolme ravintolaa: Sofia Bistro, Sofia Wine ja Teesalonki. Ravintolatoimintaa luotsaa ravintolapäällikkö Simon Scheffer sekä keittiömestari Pauli Novitsky. Bistron pääpaino on lokaalisti ja biodynaamisesti tuotetuilla kasviksilla, Kaupunkilaisten Oma Pelto -osuuskunnasta. Sofia Wine tarjoilee yli 70 tarkkaan valittua viiniä ympäri maailmaa ja yhteistyötä tehdään Hartwallin kanssa. Loppusyksystä avataan à la carte ravintola Sofia Gastro.

Sofia syntyy kulttuurihistoriallisesti merkittävään, arkkitehti Lars Sonckin suunnittelemaan rakennukseen vuodelta 1913, sekä viereiseen Kiseleffin taloon vuodelta 1778. Vastapainoa juuri entisöityyn empiremiljööseen tuo arkkitehtitoimisto Futudesignin suunnittelema moderni ja olohuonemainen sisustus.

Sofia on uusin tulokas Töölö Urbanin laajentuvassa kaupunkikeskusten verkostossa. Raoul Grünstein johtamaan konserniin kuuluvat Kauppatorin Allas Sea Pool, Töölössa sijaitseva Kulttuuritehdas Korjaamo, Rautatientorin Jääpuisto sekä elokuussa auennut Bio Rex elokuvakeskus.

Sofia Wine

ma-ti suljettu

ke-to 16:00-24:00

pe-la 16:00-02:00

su suljettu

Sofia Tea - Teesalonki

ma-pe 08:00-18:00

la-su suljettu

Sofia Gastro

ma-ti suljettu

ke-la 18:00-24:00

su suljettu

Sofia Bistro

ma-pe 11:00-16:00

la-su suljettu

Sofia Future Farm

Jäsenille

ma-su 06:00-24:00

Yhteystiedot

info@sofiafuturefarm.fi Sofiankatu 4 C 00170 Helsinki

Sofia Wine Unioninkatu 27

Sofia Gastro Unioninkatu 27 C

Sofia Bistro Unioninkatu 27 Aleksanterikatu 28

Teesalonki Sofiankatu 4 C

Töölö Urbanin rekisteriseloste

Risuja vai ruusuja? Kerro meille!Anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.