5 askelta suorittamisesta luovuuteen ja elinvoimaan

04.05.2019 - 17:03

Jaa: Share on FacebookShare on Twitter

  1. Tee tilaa

Onko arkesi täynnä aikatauluja, tehokkuutta ja kiirettä? Onko asioiden suorittaminen ja saavuttaminen ajanut alleen luovuuden ja uuden innovoinnin? Tuntuuko siltä, että kaipaisit omaa aikaa ja tilaa hengähtää ja hidastaa tahtia, mutta sitä ei ole saatavilla? Lisää aikaa on mahdollista saada vain priorisoimalla. Mitä sinä olet valmis uhraamaan, jotta voit saada tilalle jotain vieläkin tärkeämpää? Rohkenetko luopua jostakin tutusta ja turvallisesta, jotta voit ottaa vastaan uutta ja inspiroivaa? Joutenolo ja tyhjyydelle antautuminen ovat edellytyksiä luovuudelle ja uuden luomiselle. Pohdi, mitä voit käytännössä tehdä vähemmän (somettelu, rupattelu, täydellisyyden tavoittelu…), jotta saat tilaa olla enemmän.

  1. Luo läsnäoloa

Tee luodusta tyhjästä tilasta itsellesi “pyhää aikaa”, jota et aikatauluta, suunnittele tai täytä tekemisellä. Keskity sen sijaan olemaan läsnä ja vahvistamaan yhteyttä itseesi. Toteuta tätä millä tahansa tavalla, joka sinua inspiroi. Hengittele, ihmettele, tunnustele kehoa, kuuntele musiikkia, oleile luonnossa… Näitä hetkiä voi olla arjen keskellä useita, eikä niiden tarvitse kestää kauaa. Luo vaikkapa työpäivän tai vapaapäivän lomaan 5 minuutin mikrotaukoja, joihin ei kuulu ohjelmaa, vain vapaata oleilua.

  1. Harjoittele hyväksyntää

Vapaa oleilu ja yhteys itseen saattaa olla inspiroivaa, mutta yhtä lailla pelottavaa. Läsnäolo herättää meitä huomaamaan, mitä omaan sisimpään kuuluu. Kun ei olekaan kaiken aikaa kiinni kiireessä ja kaoottisessa ajatustulvassa, “joutuu” kohtaamaan itsensä ja omat kokemuksensa. Ensimmäinen reaktio epämukavien tunteiden äärellä on usein kontrollointi ja vastustus, halu päästä pois. Tunnista tämä reaktio ja harjoittele sen sijaan epämukavuuden ja haavoittuvuuden sietämistä. Mitä rohkeammin uskallat kohdata ja hyväksyä itseäsi ja kokemusmaailmaasi, sanoa “kyllä” elämälle, sitä vahvemmin olet kiinni elämän virrassa ja elinvoimassa.

  1. Muuta motivaatiota

Suorittaminen motivoituu puutteesta ja pelosta. Kun uskomme, että oma arvo määräytyy ulkoapäin, muiden toimesta, olemme riippuvaisia saavutuksista ja muiden mielipiteistä ja määritelmistä. Pelkäätkö sinäkin olevasi riittämätön, ellei XXX toteudu? Ellet suorita työtehtävää täydellisesti, ellet laihduta 20 kiloa, ellet saa 200 some-tykkäystä? Suuntaa huomio ulkoapäin kohti sisäistä voimaa! Mikä inspiroi ja voimauttaa sinua? Mikä saa sydämesi paloon? Keskity toteuttamaan arjessasi askelia kohti omannäköistäsi elämää, sinulle itsellesi tärkeiden asioiden äärellä. Muiden arvostus on vain plussaa, kun oma motivaatio on kunnossa.

  1. Tartu toimeen

Mitään ei tapahtu niin kauan, kuin odotellaan, että vastaus, ratkaisu tai pelastus tulee jostain muualta kuin omasta toiminnasta. Lähde toteuttamaan ensimmäistä neljää askelta konkreettisesti, nyt heti. Luo kalenteriin vaikkapa joka päivälle 10 minuutin “pyhä hetki”, joka on niin tärkeä, että siitä ei jousteta. Harjoittele tuona hetkenä tarkoituksetonta oleilua ja uteliasta ihmettelyä. Hyväksy parhaasi mukaan kaikki esiin nousevat ajatukset, tuntemukset ja kokemukset. Anna sydämesi kertoa, mikä on sinulle kaikkein tärkeintä, ja ala luoda elämääsi yhä selkeämmin omista arvoistasi käsin.

Jenni Demus

Vinkki: Tule mukaan harjoittelemaan näitä askelia Cityretriitille Jenni Demuksen ohjaamana. Ennakkoalennus päättyy sunnuntaina 5.5. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä: https://www.facebook.com/events/2191605324216556/

Lisää:

Previous
Next

Sofia Bistro

ma-la 11:00-14:30

su suljettu

Bistron kahvila 10:00-18:00 Aleksanterinkatu 28 +358 (0)449782893 Kts. lounas menu

Sofia Gastro

ma-ti suljettu

ke-la 17:30-24:00

su suljettu

Unioninkatu 27 C +358 (0)405110040 Varaa pöytä

Sofia Tea - Teesalonki

ma-pe 08:00-18:00

la-su suljettu

Sofiankatu 4 C

Sofia Wine

ma-ti suljettu

ke-to 16:00-24:00

pe-la 16:00-02:00

su suljettu

Unioninkatu 27

Sofia Future Farm

Jäsenille

ma-su 06:00-24:00

Yhteystiedot

SOFIA FUTURE FARM info@sofiafuturefarm.fi Sofiankatu 4 C 00170 Helsinki

Sofia Future Farm tietosuojaseloste

Töölö Urbanin rekisteriseloste

Risuja vai ruusuja? Kerro meille!Anna palautetta

Tilaa uutiskirjeemme!

Uutiskirjeemme tilaajana olet osa Töölö Urban Familya, joka yhdistää kulttuurista ja hyvästä elämästä nauttivat kaupunkilaiset. Toivotamme sinut tervetulleeksi ensimmäisellä kirjeellämme, josta pääset kertomaan sinua kiinnostavasta sisällöstä, sekä tutustumaan ja tilaamaan muiden perheemme toimipaikkojen uutiskirjeet. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt rekisteriselosteemme ja annat meille luvan tallentaa tietosi järjestelmään ja lähettää sinulle tilaamaasi sisältöä. Voit koska tahansa peruuttaa tai muuttaa viestintäasetuksiasi. Lisätietoja löydät rekisteriselosteestamme.