Sofia Talk

21.05.2019
Talks & Spoken Word

Kevään viimeinen Sofia Talk käsittelee jälleen kerran työtä – nyt taiteen ja taiteen tekijän näkökulmasta. Mitä työelämän murros tarkoittaa luovan alan ammattilaiselle? Mitä annettavaa taiteilijan koulutuksen saaneella työntekijällä voi olla aivan muun alan yritykselle tai organisaatiolle?

21.5. klo 17-18 Sofia Future Farmissa pidettävä keskustelutilaisuus järjestetään yhdessä Taideyliopiston kanssa. Työn tekemisen kulttuuri on muuttunut, ja yhä useammalle on haastavaa määrittää itseään yhden ammatin kautta. Työn murros ja pirstaloituminen koskettavat myös taitelijaa ja yhä useampi työskentelee yrittäjänä tai freelancerina. Vuonna 2017 tehdyn tutkimuksen mukaan 80 % Taideyliopistosta valmistuneista on työskennellyt yrittäjinä tai freelancereina, kun yliopistojen keskiarvo Suomessa on 20 %. Toimittaja Kaarle Hurtigin kanssa keskustelemassa lähihoitaja, taidemaalari, dragartisti ja performanssitaiteilija Timo Tähkänen sekä koreografi, tanssija ja kuvataiteilija Tero Hytönen.

Taidemaalari ja Kuvataideakatemian alumni Timo Tähkänen valmistui lähihoitajaksi 2011. Hän sai syksyllä 2015 Suomen kulttuurirahaston kolmivuotisen Taidetta hoitolaitoksiin -apurahan, jolla Tähkänen työskenteli Sörnäisissä Kinaporin palvelukeskuksessa muistisairaiden vanhusten parissa. Nyt Tähkäsellä on yritys, joka tarjoaa jalkojenhoito- ja taidepalveluita. Omien sanojensa mukaan Tähkäsen taiteeseen kietoutuu usein jonkinlainen sosiaalinen aines tai erilaisissa rakenteissa liikkuminen.

Tero Hytönen (MA, BA) toimii kuvataiteen ja esittävän taiteen kentillä koreografina, tanssijana ja kuvataiteilijana. Hän on erikoistunut taiteiden välisiin projekteihin ja uusia toimintatapoja avaavaan työskentelyyn. Soveltava taide, ihmisten väliset suhteet sekä yritysmaailma ympäristönä ovat kiinnostaneet jo pidemmän aikaa. Tämä ajattelu kiinnittyy myös ideaan taiteilijan laajentuneesta työkentästä.

Taidetta ei synny ilman luovuutta, mutta luovuutta tarvitaan myös ongelmanratkaisussa ja uuden innovoinnissa. Onko luovaa työtä tarve määrittää uudestaan?

Taideyliopiston ja Sofia Future Farmin vuoden 2018 lopussa käynnistämä yhteistyö synnyttää Torikortteleissa sijaitsevaan kaupunkikeskukseen uudenlaista ohjelmaa ja mahdollistaa kohtaamisia taiteilijoiden, tutkijoiden ja yritysmaailman välillä. Sofia Talk on keskustelusarja työstä, sen tekemisestä ja niiden tulevaisuudesta. Tapahtumia isännöi toimittaja Kaarle Hurtig.

KUVATAIDEAKATEMIA + SIBELIUS-AKATEMIA + TEATTERIKORKEAKOULU = TAIDEYLIOPISTO

(Photo credit: Veera Papinoja)

Sofia Bistro

Mon-Sat 11:00-14:30

Sun closed

Bistro cafe 10:00-18:00 Aleksanterinkatu 28 +358 (0)449782893 Lunch menu

Sofia Gastro

Mon-Tue closed

Wed-Sat 17:30-24:00

Sun closed

Unioninkatu 27 C +358 (0)405110040 Book a table

Sofia Tea - Teesalonki

Mon-Fri 08:00-18:00

Sat-Sun closed

Sofiankatu 4 C

Sofia Wine

Mon-Tue closed

Wed-Thu 16:00-24:00

Fri-Sat 16:00-02:00

Sun closed

Unioninkatu 27

Sofia Future Farm

For members

Mon-Sun 06:00-24:00

Contact

SOFIA FUTURE FARM info@sofiafuturefarm.fi Sofiankatu 4 C 00170 Helsinki

Sofia Future Farm Privacy Policy (in Finnish)

Töölö Urban register description (in Finnish)

Got feedback? Let us know!Contact us

Subscribe to our newsletter!

Töölö Urban Family unites the people that enjoy culture and urban life. When subscribing to our newsletter you will first receive a welcome letter, that introduces our whole family. You can also tell about your interests and subscribe to the newsletters of other Töölö Urban brands. By clicking the subscribe you consent to allow Töölö Urban to store and process the information provided and to send you the content requested. You may unsubscribe from these communications at anytime. Check our privacy policy for more information.